Запитване 0892 91 53 61

БЛОГ

Основни стъпки за планиране на сайт?

1. Поставете си цел: Решете общата насока на уебсайта. Какъв ще бъде? Информационен? Електронен магазин? Ще предоставя някакви услуги? Блог? Нещо друго?

2. Определете целевия си пазар/посетители: Към кого е насочена вашата уебстраница? Направете профил на вашия пазар колкото е възможно по-внимателно - това е важно при подбиране на тона, съдържанието и стила на уебсайта. Уверете се, че целта на уебсайта ви се покрива с очакванията на пазара - може да се наложи да измените основната насока на сайта

3. Напишете съдържанието: Каква информация би трябвало да съдържа вашия уебсайт? Какво количество съдържание ще има? Включете ключовите думи, които смятате за важни при класирането ви в търсачките. Съдрържанието може да бъде написано и в последствие но сега трябва да решите структурата и базата за създаването му.

4. Изработете структурата на уебсайта. Планирайте как отделните уебстраници ще се свържат помежду си. Решете как ще разделите съдържанието. Групирайте страниците според темите. Ако е необходимо нахвърляйте и йерархията на уебсайта с вашите най важни страници на най-високо ниво. Визуално нарисувайте схемата на уебсайта. Направете скица на отделните страници и отбележете връзките между тях. Помислете как посетителите ще трябва да се ориентират в сайта. Направете структурата, колкото е възможно по-логична.

5. Направете Дизайна на вашата уебстраница. Имайте предвид: целта на уебсайта; таргет аудиторията; съдържанието. Не забравяйте значението на отделните цветове. Уверете се, че дизайна ви няма да затрудни и посетителите с увреждания.

6. Превърнете дизайна в код. Използвайте добре форматиран код така че дизайнът да се запази независимо от използвания браузър, устройства или операционни системи. Минимален и правилен код е по-добър и за посетителите с увреждания и за търсачките.

7. Публикувайте уебсайта си: Ако все още нямате сега е време да си купите домейн име. Необходим е и уебхостинг за да качите уебсайта си.